3 tips: efficiënter werken na de zomer
Summary
In deze reeks van summer reads behandelen we in de zomer maandelijks een update of relevante casus met betrekking tot de Wwft. Deze vierde en laatste editie delen we enkele tips.
Zie jij jouw droomfunctie er niet tussen staan? Geen zorgen. We horen graag hoe jij RegLab kan verbeteren.
In deze reeks van summer reads behandelen we in de zomer maandelijks een update of relevante casus met betrekking tot de Wwft. Deze vierde en laatste editie delen we enkele tips.
Het doet een beetje pijn om te schrijven, maar we moeten er toch echt aan geloven. De zomer is bijna voorbij en de meeste collega’s keren terug van welverdiende vakanties. Kortom, de alledaagse drukte komt weer terug.
Om je een beetje te helpen met het verlichten van de drukte op de werkvloer, geven wij in deze mail enkele tips die je gemakkelijk kunt toepassen. Dit vereenvoudigt niet alleen de werkzaamheden rondom de Wwft, maar brengt ook nalevingszekerheid met zich mee.
Tip 1 – Blijf op de hoogte
Wil je eenvoudig op de hoogte blijven van de wetgeving of tips ontvangen, zonder daar zelf actief naar te hoeven zoeken? Volg dan deze LinkedIn-pagina's:
Met actuele kennis ben je goed voorbereid op de nieuwste Wwft vereisten. Daarnaast heb je de Wwft altijd in je achterhoofd dankzij updates in je feed.
Tip 2 - Zorg voor een centraal overzicht
Gebruik één platform voor alle Wwft-gerelateerde taken en documenten. Dit maakt het eenvoudig om op elk moment een compleet en actueel overzicht te hebben. Ook wanneer de toezichthouder op de stoep staat.
Je hoeft niet meer door verschillende Excel-documenten te spitten, verschillende papieren op te zoeken of mails uit te pluizen. Alles staat in één platform, zoals RegLab.
Tip 3 – Gebruik een hulpmiddel
De Wwft verplicht je om bij elke nieuwe cliëntrelatie zorgvuldig het risico te beoordelen. Dit kan nog best lastig zijn aangezien je te maken hebt met zowel objectieve als subjectieve indicatoren. Dit document helpt je om die risicobeoordeling effectief uit te voeren. Het ondersteunt je bij het vaststellen of je te maken hebt met een cliënt met een laag, gemiddeld of hoog risico. Door de vragen in te vullen, wordt een score berekend die het risiconiveau aangeeft.
Met warme groeten,
Team RegLab